Recept

Melomakarona - vánoční dezert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22430

Ingredience

těsto
150 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Martell cognac
750 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Olej sezamový
1 ks Pomeranče
sirup
200 g Cukr krupice
200 g Med včelí
2 dl Voda pitná
Melomakarona - vánoční dezert
750 g Mandle
75 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,928 kcal
Kilojoule 8 066kJ
58% Sacharidy 210 g
140% Tuky 105 g
0% Sodík 5 mg
76% Bílkoviny 43 g

Melomakarona - vánoční dezert postup přípravy receptu:

1

V míse si vymícháme 2 dl oleje se šťávou z jednoho pomeranče, 1 dl koňaku a 150 g cukru. Do této směsi postupně zapracujeme hladkou mouku s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, dáme ho na pomoučený vál a rozdělíme na díly velikosti vejce. Každý díl rozválíme na dlouhý oválek dlouhý přibližně 7 cm a vysoký 3 cm (má tvar podobný dalamánku). Všechny kousky poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Je třeba, aby kousky byly dostatečně daleko od sebe. Pečeme je v troubě předehřáté na 175°C přibližně 30 minut dozlatova.

2

Během pečení svaříme 2 dl vody, 200 g medu s 200 g cukru při mírné teplotě, čímž nám vznikne hustý sirup. Tím polijeme melomakarony přibližně 10 minut před dopečením.

3

Upečené a polité melomakarony posypeme posekanými mandlemi s ořechy a necháme vychladnout. Servírujeme například k černé kávě či vínu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept