Ořechová pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechová pochoutka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22432 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
215 g | Mandle mleté |
190 g | Máslo čerstvé |
510 g | Med včelí |
150 g | Ořechy Kešu |
100 g | Ořechy vlašské |
300 g | Pistácie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 9,5mg |
Draslík | 268,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy Kešu, Ořechy vlašské, Pistácie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechová pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170°C nebo na stupeň 3. |
2 | Oba druhy ořechů, mandle a pistácie dáme na pečicí papír a pečeme 15-20 minut dozlatova. Hotové necháme vychladnout a potom je v misce promícháme. |
3 | Ve velkém hrnci rozpouštíme med, dokud nezačne pobublávat. Potom přimícháváme do medu máslo tak dlouho, až je směs vláčná, tedy přibližně 5 minut. Poté sundáme hrnec z plamene a vmícháme všechny ořechy. Je třeba, aby se řádně obalily medovou směsí. Směs s ořechy rovnoměrně nalijeme do zapékací mísy. |
4 | Zapékací mísu dáme na 1 - 1,5 hodiny do mrazáku. Směs necháme ztuhnout tak, aby se dala naporcovat nožem. Směs naporcujeme na malé čtverečky a každý zvlášť zabalíme do voskového papíru a vložíme zpátky do mrazáku. |
Poznámka
Použít můžeme i jiné druhy ořechů.