Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22433

Ingredience

těsto
150 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mouka pšeničná hrubá
150 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná
náplň
100 g Cukr krupice
50 g Ořechy lískové
50 g Ořechy vlašské
500 g Višně
Višňová líná pita
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 650kJ
20% Sacharidy 73 g
33% Tuky 25 g
1% Sodík 16 mg
14% Bílkoviny 8 g

Višňová líná pita postup přípravy receptu:

1

Omyté višně vypeckujeme a dáme do mísy. Přidáme k nim 100 g cukru, nastrouhané lískové a vlašské ořechy a promícháme.

2

V míse si utřeme máslo do pěny, pak k němu postupně přimícháme cukr, vejce, mléko, vodu a prosátou hladkou i hrubou mouku s práškem do pečiva. Vymícháme měkké těsto (v případě, že je tužší, přidáme ještě trochu mléka). Těsto rozdělíme na dvě části. Na pomoučeném vále si z každé části vyválíme válečkem plát o velikosti dna pečicího plechu. První plát položíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, plát poklademe vypeckovanými višněmi a ořechy a přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta. Moučník dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 30 minut. Upečená líná pita by měla mít zlatohnědou kůrku.

3

Porce krájíme až po vychladnutí, posypeme je moučkovým cukrem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept