Jednoduchý recept

Meruňková paluza

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22436
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
100 g Mandle
4 ks Meduňka
250 g Meruňky
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 274kJ
12% Sacharidy 44 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 17 mg
13% Bílkoviny 7 g

Meruňková paluza postup přípravy receptu:

1

Omyté meruňky rozpůlíme a vypeckujeme.

2

Dáme je do hrnce se studenou vodou, cukrem a přivedeme k varu. Jakmile se meruňky začnou vařit, okamžitě k nim přimícháme 2 lžíce Maizeny rozmíchané ve 0.5 dl vody a za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 3 - 5 minut.

3

Meruňkovou paluzu rozlijeme do misek, ozdobíme mandlemi a lístky meduňky.

4

Dezert podáváme chlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept