Recept

Rýžový nákyp s hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22440

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Hrozinky
400 g Kompot meruňkový
0,8 l Mléko plnotučné
60 g Máslo čerstvé
100 g Rýže loupaná
1 ks Vanilkový lusk
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 791kJ
26% Sacharidy 94 g
35% Tuky 26 g
6% Sodík 110 mg
32% Bílkoviny 18 g

Rýžový nákyp s hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Mléko dáme do hrnce s dobře opranou rýží, lžící cukru, máslem a luskem vanilky (nebo vanilkovým cukrem). Mléko by mělo být k rýži v poměru 2:1. Promícháme a vaříme pod pokličkou při mírné teplotě, dokud rýže úplně nenasákne mlékem. Pak hrnec odstavíme z plotny.

2

K rýži přidáme 100 g opraných velkých hrozinek a promícháme.

3

V míse si utřeme 5 žloutků s 5 lžícemi cukru a zvlášť si vyšleháme z 5 bílků tuhý sníh. Postupně do rýže vmícháme žloutky s cukrem a potom sníh.

4

Rýžový nákyp vyklopíme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali máslem, zarovnáme povrch a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme ze začátku při 200°C, asi po 10 minutách zmírníme teplotu na 160°C. Upečený nákyp má zlatou kůrku.

5

Rýžový nákyp můžeme podávat jak teplý, tak i studený. Podáváme s meruňkovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept