Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22443

Ingredience

těsto
500 g Listové těsto
sirup
2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Cukr krupice
5 dl Voda pitná
náplň
1 ks Citrony
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 polévková lžíce Krupice dětská
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
250 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
8 ks Vejce slepičí
Ulutma
100 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 243kJ
18% Sacharidy 66 g
38% Tuky 28 g
2% Sodík 43 mg
17% Bílkoviny 9 g

Ulutma postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme 60 g másla a 200 g cukru, postupně přimícháme 8 žloutků, nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 250 g pomletých ořechů a prosátou hladkou mouku a krupici. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z 8 bílků.

2

Listové těsto si rozdělíme na dva díly a na pomoučeném vále každý díl vyválíme na tenký plát o rozměrech pečicího plechu. Na olejem vymazaný plech položíme jeden plát těsta, na který rozetřeme vyšlehané ořechové těsto a zakryjeme ho druhým plátem těsta. Takto připravený koláč pokrájíme ostrým nožem na trojúhelníky, ale nedokrojíme až na dno. Plech s koláčem dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C. Po 15 minutách teplotu zmírníme na 170°C a dopečeme. Upečená ulutma by měla mít zlatohnědou kůrku.

3

Po upečení necháme moučník vychladnout a polijeme ho hustým sirupem, který jsme si uvařili z 5 dl vody, 2 lžic citronové šťávy a 800 g cukru. Politou ulutmu posypeme rozsekanými mandlemi a necháme ztuhnout.

4

Porce krájíme na předem označené trojúhelníky a podáváme k černé kávě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept