Jablečná musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná musaka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22444 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
usmažená jablka | |
---|---|
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
2 balení | Cukr skořicový |
1000 g | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
200 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
ořechová náplň | |
1 balení | Cukr vanilka |
150 g | Hrozinky |
1 l | Mléko plnotučné |
150 g | Ořechy vlašské |
zálivka | |
20 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr skořicový |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 200,8mg |
Draslík | 566,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 266,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka, Olej slunečnicový, Strouhanka, Vejce slepičí, Hrozinky, Ořechy vlašské, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Cukr skořicový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná musaka postup přípravy receptu:
1 | K sladkému pokrmu,který budeme připravovat, si nejdříve přichystáme všechny ingredience. |
2 | Náplň připravíme tak, že dáme svařit 1 litr mléka. Do vroucího mléka přidáme 150 g nasekaných vlašských ořechů, 150 g omytých hrozinek a 1 vanilkový cukr. Promícháme a odstavíme. |
3 | V misce ve 2 dl smetany rozšleháme 1 žloutek s 20 g cukru. Tuto součást pokrmu dáme zatím stranou. |
4 | Omytá jablka rozkrojíme, vykrojíme jadřince a jablka pokrájíme na plátky, které si rozložíme na tác, pokapeme šťávou z jednoho citronu a posypeme 50g cukru a skořicovým cukrem ze dvou balíčků. Necháme pár minut odležet a mezitím rozšleháme 2 vajíčka, ve kterých plátky jablek namočíme. Poté jablečné plátky obalíme ve strouhance a usmažíme dorůžova z každé strany na rozpáleném oleji. |
5 | Usmažené plátky jablek si rozdělíme na dvě části. První část klademe na dno zapékací mísy, kterou jsme vymazali 20g másla, na jablka dáme připravenou ořechovou směs a na ni naklademe druhý díl jablek. Vše zalijeme připravenou smetanou se žloutkem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 25 minut dozlatova. |
6 | Upečenou musaku posypeme směsí moučkového cukru se skořicovým cukrem a podáváme. |