Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22447

Ingredience

dortový korpus
250 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
280 g Ořechy lískové
8 ks Vaječný bílek slepičí
krém
250 g Cukr krupice
250 g Máslo čerstvé
8 ks Vaječný žloutek slepičí
150 g Čokoláda na vaření
na ozdobu dortu
100 g Mandle
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 548kJ
20% Sacharidy 73 g
77% Tuky 58 g
3% Sodík 69 mg
27% Bílkoviny 15 g

Babiččin sen postup přípravy receptu:

1

Nejdříve upečeme dortový korpus: v míse vyšleháme 8 bílků s 250 g cukru na tuhý sníh a zamícháme do něj 280 g pomletých lískových ořechů. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme upéct. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut při 175 °C dozlatova.

2

Mezitím připravíme náplň: v míse utřeme 8 žloutků s 250 g cukru a vmícháme k nim 150 g rozpuštěné čokolády na vaření. Tuto směs dáme nad páru a mícháme do zhoustnutí. Když směs zchladne, přimícháme do ní po kouskách 250 g měkkého másla, až vyšleháme lehký krém, který dáme na chvíli do chladničky.

3

Upečený vychladlý korpus vyklopíme a širokým ostrým nožem ho vodorovně rozřežeme na 3 stejné díly. Mezi ně rozetřeme krém, nakonec slabou vrstvou potřeme i povrch a okraje dortu. Pak ho posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme plátky mandlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept