Ďábelská vajíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ďábelská vajíčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22450 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Hořčice |
35 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 532,7mg |
Draslík | 179,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ďábelská vajíčka postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, rozklepneme dvě vajíčka, propíchneme žloutky a usmažíme po obou stranách. Osolíme a opepříme. Přendáme na dezertní talířek. |
2 | Na téže pánvi rozpustíme ještě kousek másla, zasypeme strouhankou a chvilku orestujeme. |
3 | Smažená vejce potřeme pikantní hořčicí, posypeme osmaženou strouhankou a pokapeme kvalitním octem, který jsme trochu ohřáli na pánvi. |