Myslivecká vajíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Myslivecká vajíčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22452 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Játra drůbeží |
40 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Omáčka sladkokyselá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 514,7mg |
Draslík | 676,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Omáčka sladkokyselá, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Myslivecká vajíčka postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme polovinu másla, drůbeží játra nakrájíme na nudličky, žampióny na plátky, šalotku nadrobno a na másle vše zprudka orestujeme. Osolíme a opepříme, zakápneme mysliveckou nebo divokou omáčkou, podlijeme vývarem, promícháme a dusíme, dokud se tekutina neodpaří. |
2 | Na jiné pánvi rozpustíme zbylé máslo, rozklepneme čtyři vejce a usmažíme jako volská oka. |
3 | Upravíme na dva talíře vždy po dvou vejcích a obložíme orestovanou směsí z první pánve. Na každý talíř ještě přidáme lžíci nakládaného hrášku bez nálevu. |