Jednoduchý recept

Myslivecká vajíčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22452
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 ml Hovězí vývar základní
40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Játra drůbeží
40 g Máslo čerstvé
5 ml Omáčka sladkokyselá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
30 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 955kJ
6% Sacharidy 21 g
41% Tuky 31 g
31% Sodík 616 mg
52% Bílkoviny 29 g

Myslivecká vajíčka postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme polovinu másla, drůbeží játra nakrájíme na nudličky, žampióny na plátky, šalotku nadrobno a na másle vše zprudka orestujeme. Osolíme a opepříme, zakápneme mysliveckou nebo divokou omáčkou, podlijeme vývarem, promícháme a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.

2

Na jiné pánvi rozpustíme zbylé máslo, rozklepneme čtyři vejce a usmažíme jako volská oka.

3

Upravíme na dva talíře vždy po dvou vejcích a obložíme orestovanou směsí z první pánve. Na každý talíř ještě přidáme lžíci nakládaného hrášku bez nálevu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept