Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22453

Ingredience

náplň
300 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
100 g Ořechy vlašské
100 g Višně
těsto na pitu
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
poleva
0,5 ks Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 782kJ
16% Sacharidy 57 g
25% Tuky 18 g
1% Sodík 23 mg
11% Bílkoviny 6 g

Višňová pita postup přípravy receptu:

1

Omyté višně vypeckujeme a v síti je necháme odkapat. Pak je dáme do mísy a prosypeme cukrem.

2

Uděláme si těsto na pitu: na vál si nasypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli s 1 dl oleje a pomocí vidličky vypracujeme těsto. Vodu (asi 2 dl) přiléváme podle potřeby, těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Z těsta vyválíme tenkou placku do výšky asi 3 mm, posypeme ji pomletými vlašskými ořechy a na ně navrstvíme višně, posypeme je vanilkovým cukrem a zavineme jako štrúdl. Opatrně pitu přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C přibližně 35 minut. Po 15 minutách pečení pitu přelijeme smetanou s rozšlehanými žloutky. Pitu dopečeme a vyndáme ji z trouby, když má zlatohnědou kůrku.

3

Vychladlou pitu nakrájíme na porce a posypeme práškovým cukrem, smíchaným s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept