Alpské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alpské brambory
Alpské brambory
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Jahodová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (1%) |
ID receptu: | 22459 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
3 ks | Cibule |
1 ks | Cibule - nať |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 627,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cibule - nať, Kmín celý, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alpské brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. |
2 | Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. |
3 | Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita. |
4 | Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava. |
5 | Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. |
6 | Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku. |
7 | Vše promícháme a hned podáváme. |
Poznámka
Můžeme doplnit acidofilním mlékem nebo salátem z čerstvé zeleniny.