Jednoduchý recept

Alpské brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (1%)
ID receptu: 22459
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
3 ks Cibule
1 ks Cibule - nať
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Ementál (Primátor)
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 534kJ
12% Sacharidy 41 g
21% Tuky 15 g
12% Sodík 249 mg
33% Bílkoviny 19 g

Alpské brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka.

2

Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky.

3

Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita.

4

Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava.

5

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

6

Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku.

7

Vše promícháme a hned podáváme.

Poznámka

Můžeme doplnit acidofilním mlékem nebo salátem z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept