Karbanátky z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z kapra
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2246 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
1,5 kg | Kapr obecný |
1 špetka | Majoránka |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 250,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Majoránka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z kapra postup přípravy receptu:
1 | Z kapra bez kůže upravíme filety, které nakrájíme na kousky a rozemeleme. |
2 | Přidáme sůl, pepř, majoránku, papriku, nakrájenou cibuli a česnek. |
3 | Dáme na půl hodiny odležet. |
4 | Poté tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a osmažíme. |
5 | Můžeme podávat teplé i studené. |