Jednoduchý recept

Šátečky tung tong

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (8%)
ID receptu: 22463
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Koriandr čerstvý
4 ks Kukuřice cukrová
1 l Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
18 plátek Těsto Wonton
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
130 g Vodní kaštany v nálevu

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 169kJ
30% Sacharidy 108 g
48% Tuky 36 g
10% Sodík 194 mg
36% Bílkoviny 20 g

Šátečky tung tong postup přípravy receptu:

1

Do kuchyňského šlehače dáme vodní kaštany nadrobno nakrájené, rozkrájenou šalotku a žloutek a rozmixujeme do hrubé pasty. Bílek dáme do jiné misky a vidličkou rozšleháme.

2

Do kastrůlku nasypeme škrob a rozmícháme ve vodě. Přidáme kukuřičnou směs a nakrájený koriandr, dochutíme solí a pepřem. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí.

3

Po vychladnutí lázně rozdělíme náplň do středů těstovinových placek. Jejich okraje potřeme bílkem a prsty uzavřeme do podoby šátečku. Ve fritovacím hrnci nebo woku rozehřejeme olej na 190 °C. Taštičky smažíme vždy asi 5 minut.

4

Necháme je okapat a můžeme podávat se švestkovou omáčkou.

Poznámka

Teplotu 190 °C poznáme tak, že hodíme do oleje kousek chleba a ten nám zhnědne po 45 vteřinách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept