Šátečky tung tong - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky tung tong
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 22463 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Koriandr čerstvý |
4 ks | Kukuřice cukrová |
1 l | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
18 plátek | Těsto Wonton |
1 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
130 g | Vodní kaštany v nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Kukuřice cukrová, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těsto Wonton, Vodní kaštany v nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky tung tong postup přípravy receptu:
1 | Do kuchyňského šlehače dáme vodní kaštany nadrobno nakrájené, rozkrájenou šalotku a žloutek a rozmixujeme do hrubé pasty. Bílek dáme do jiné misky a vidličkou rozšleháme. |
2 | Do kastrůlku nasypeme škrob a rozmícháme ve vodě. Přidáme kukuřičnou směs a nakrájený koriandr, dochutíme solí a pepřem. Mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. |
3 | Po vychladnutí lázně rozdělíme náplň do středů těstovinových placek. Jejich okraje potřeme bílkem a prsty uzavřeme do podoby šátečku. Ve fritovacím hrnci nebo woku rozehřejeme olej na 190 °C. Taštičky smažíme vždy asi 5 minut. |
4 | Necháme je okapat a můžeme podávat se švestkovou omáčkou. |
Poznámka
Teplotu 190 °C poznáme tak, že hodíme do oleje kousek chleba a ten nám zhnědne po 45 vteřinách.