Omeletová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeletová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 22467 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Vejce slepičí |
900 ml | Vývar zeleninový |
4 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 65,4mg |
Draslík | 324,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej arašídový (podzemnicový), Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeletová polévka postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme vidličkou vajíčko. |
2 | Vylijeme ho do rozpáleného oleje a osmažíme jako omeletu. Vyjmeme ji, srolujeme a rozkrájíme na úzké 0,5cm spirálové prstýnky. |
3 | Vývar nalijeme do hrnce a přidáme nakrájenou mrkev a zelí. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přidáme sojovou omáčku, cukr a pepř. |
4 | Podáváme ozdobené omeletovými prstýnky. |