Vajíčka Mistral - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka Mistral
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22469 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Lanýž |
5 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 191,1mg |
Vláknina | 294,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka Mistral postup přípravy receptu:
1 | Lanýže očistíme a pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | Do menšího hrnce dáme česnek a rozetřeme ho po celé ploše. Poklademe na dno plátky lanýže, osolíme, opepříme, pokapeme vývarem a olejem. Na to rozklepneme vejce a celý hrnec vložíme do většího hrnce s vodou. Zakryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni 20 minut. |