Vajíčka s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka s parmezánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22470 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 508,3mg |
Draslík | 163,3mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme máslem a na dno nalijeme smetanu v tenké vrstvě. Na smetanu rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a povrch zasypeme strouhaným parmezánem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme 10 minut. |