Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 22471

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Hrozinky
6 ks Hřebíček
6 ks Kardamom
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
450 ml Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 418kJ
29% Sacharidy 103 g
23% Tuky 17 g
9% Sodík 176 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pilaf se šafránem postup přípravy receptu:

1

Za stálého míchání opečeme na pánvi šafrán. Jakmile začne intenzivně vonět, vysypeme jej na talíř.

2

Nalijeme vroucí vodu do konvice, přisypeme opečený šafrán a sůl a alespoň na 30 minut odložíme.

3

Na pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Vmícháme do cibule piniové oříšky a opečeme dozlatova. Musíme dát pozor, abychom je nepřipálili. Přisypeme do směsi rýži a mícháme asi 1 minutu. Přidáme rozdrcené zelené lusky kardamonu, hřebíček a hrozinky, přilijeme vodu se šafránem a přivedeme k varu. Pod pokličkou při mírné teplotě vaříme asi 15 minut. Poté pánev odstavíme, ale necháme ji ještě alespoň 5 minut přiklopenou.

4

Zkontrolujeme, zda se nám vyvařila všechna tekutina a zda je rýže měkká. Zlehka promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme nadrobno pokrájeným koriandrem nebo petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept