Jednoduchý recept

Provensálská vajíčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22474
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
30 g Chléb pšeničný (bílý)
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
5% Sacharidy 16 g
83% Tuky 62 g
20% Sodík 394 mg
31% Bílkoviny 18 g

Provensálská vajíčka postup přípravy receptu:

1

Rajčata rozpůlíme, zbavíme jadérek a vložíme na menší pánev, kde jsme rozpálili větší množství oleje. Rajčata musí být v oleji do půlky ponořená. Smažíme asi 2 minuty, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, posekanou petrželku a natrhaný bílý chléb bez kůrky. Smažíme ještě minutu.

2

Obsah pánve překlopíme do pekáčku a odebereme asi polovinu oleje. Do pekáčku rozklepneme vejce a zapečeme v předehřáté troubě 5 mimnut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept