Jednoduchý recept

Vajíčka smažená na francouzský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 4 minut
Doba přípravy: 2 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 22476
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 395kJ
0% Sacharidy 1 g
9% Tuky 7 g
16% Sodík 314 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vajíčka smažená na francouzský způsob postup přípravy receptu:

1

Na malé pánvičce rozpálíme vrstvu oleje, vejce rozklepneme do skleničky, osolíme, opepříme a vejce rychle vlijeme do oleje.

2

Bílek se ihned zatáhne, ale žloutek zůstane ještě syrový. Pánvičku naklopíme na stranu a rychle překlopíme bílek přes žloutek. Žloutek je schovaný uvnitř, není vidět a kolem je ztuhlý bílek. Smažíme ještě minutu po obou stranách, aby žloutek uvnitř taky ztuhnul.

3

Chceme-li mít žloutek částečně tekutý, zkrátíme dobu smažení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept