Vajíčka smažená na francouzský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 4 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka smažená na francouzský způsob
Celkový čas: | 4 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22476 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 646,8mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 81,6mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka smažená na francouzský způsob postup přípravy receptu:
1 | Na malé pánvičce rozpálíme vrstvu oleje, vejce rozklepneme do skleničky, osolíme, opepříme a vejce rychle vlijeme do oleje. |
2 | Bílek se ihned zatáhne, ale žloutek zůstane ještě syrový. Pánvičku naklopíme na stranu a rychle překlopíme bílek přes žloutek. Žloutek je schovaný uvnitř, není vidět a kolem je ztuhlý bílek. Smažíme ještě minutu po obou stranách, aby žloutek uvnitř taky ztuhnul. |
3 | Chceme-li mít žloutek částečně tekutý, zkrátíme dobu smažení. |