Pikantní špekáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní špekáčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2248 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
6 ks | Špekáčky |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 35,9mg |
Draslík | 93,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 58,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Špekáčky, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní špekáčky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rajčatový protlak a vodu, utřený česnek a feferonku. |
2 | Krátce povaříme, přidáme třetinu strouhaného sýra, poté přidáme oloupané a nakrájené špekáčky na kolečka a necháme prohřát. |
3 | Dochutíme, můžeme i osladit. |
4 | Poté podáváme posypané zbylým sýrem. |