Jednoduchý recept

Benediktinská vajíčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22480
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Ochucená smetana
3 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel kudrnka
240 g Rohlíky bílé
60 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
Benediktinská vajíčka
1 kávová lžička Hořčice
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Šalotka
1 špetka Sůl
50 g Treska aljašská
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
10% Sacharidy 37 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 208 mg
29% Bílkoviny 16 g

Benediktinská vajíčka postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme na hniličku, to znamená, že je nesmíme vařit déle než pět minut, aby žloutek zůstal částečně tekutý.

2

Z vařené nebo pečené tresky obereme maso bez kostí a kůže, smícháme s máslem, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, hořčici, sůl a pepř. Dobře promícháme.

3

Na dezertní talířek dáme doprostřed tresčí pomazánku, na ní položíme vejce a přelijeme lžící ochucené smetany.

4

Do kelímku se smetanou nakapeme citronovou šťávu, přidáme posekanou petrželku, sůl, pepř a lžičku pikantní hořčice. Dobře promícháme a použijeme na vejce.

5

Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept