Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22482
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Bešamel
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
240 g Chléb pšeničný (bílý)
10 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
10 g Petržel kudrnka
5 g Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
9% Sacharidy 34 g
19% Tuky 14 g
25% Sodík 497 mg
22% Bílkoviny 12 g
Burgundská vejce

Burgundská vejce postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme na hniličku.

2

Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme bobkový list, petrželku, tymián, česnek a cibuli. Povaříme 6 minut, scedíme a víno vrátíme zpět do kastrůlku. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut, aby se část tekutiny odpařila. Stáhneme z ohně, vmícháme lžíci másla a malou lžičku bešamelu nebo jíšky.

3

Krajíce chleba opečeme na másle, položíme na ně vejce a přelijeme omáčkou.

4

Podáváme jako předkrm.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept