Burgundská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundská vejce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22482 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Bešamel |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
240 g | Chléb pšeničný (bílý) |
10 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel kudrnka |
5 g | Tymián čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 254,4mg |
Draslík | 249,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Bobkový list, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundská vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličku. |
2 | Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme bobkový list, petrželku, tymián, česnek a cibuli. Povaříme 6 minut, scedíme a víno vrátíme zpět do kastrůlku. Přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut, aby se část tekutiny odpařila. Stáhneme z ohně, vmícháme lžíci másla a malou lžičku bešamelu nebo jíšky. |
3 | Krajíce chleba opečeme na másle, položíme na ně vejce a přelijeme omáčkou. |
4 | Podáváme jako předkrm. |