Vejce Cardinal - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce Cardinal
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22484 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 ml | Bešamel |
4 krajíc | Chléb toastový |
120 g | Humr |
20 g | Lanýž |
15 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 279,4mg |
Draslík | 201,8mg |
Vláknina | 254,0mg |
Vitamín A | 360,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chléb toastový, Humr, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce Cardinal postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme. Toustový chléb opečeme v toustovači. |
2 | Lanýže očistíme, nakrájíme na proužky a krátce orestujeme na másle. |
3 | Na každý kousek chleba položíme uvařené humří maso, několik proužků lanýže, vajíčko a přelijeme bešamelovou smetanovou omáčkou. |
4 | Podáváme jako předkrm. |
Poznámka
Humří maso předem uvaříme.