Jednoduchý recept

Vajíčka Colette

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 22485
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

120 g Chřest bílý
120 ml Hovězí vývar základní
5 g Jíška instantní
300 g Máslo čerstvé
240 g Rohlíky bílé
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 583kJ
10% Sacharidy 38 g
97% Tuky 72 g
8% Sodík 161 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vajíčka Colette postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme na hniličku.

2

Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme chřest, který jsme nakrájeli na proužky a chvilku orestujeme.

3

Vývar ohřejeme, přidáme jíšku, povaříme asi 2 minuty, odstavíme z ohně a vmícháme do něj změklé máslo.

4

Na talířek doprostřed položíme proužky chřestu, zalijeme lžící smetany, na to položíme vajíčko a přelijeme zahuštěným vývarem.

5

Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept