Jednoduchý recept

Florentská vejce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22488
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

150 ml Bešamel
25 g Máslo čerstvé
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
250 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Ementál (Primátor)
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 795kJ
1% Sacharidy 4 g
19% Tuky 14 g
14% Sodík 274 mg
21% Bílkoviny 12 g

Florentská vejce postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Povaříme je ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Špenát posekáme najemno a orestujeme na másle 2 minuty.

2

Vejce uvaříme na hniličku.

3

Do bešamelu vmícháme smetanu a sýr nastrouháme.

4

Do pekáčku na dno položíme špenát, na něj oloupaná vejce, vše zalijeme smetanovým bešamelem a zasypeme strouhaným sýrem. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem. Zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept