Chřest na grilu s pikantním dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest na grilu s pikantním dipem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22493 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
DIP | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
21 g | Máslo čerstvé |
60 g | Med včelí |
60 ml | Ocet vinný červený |
30 ml | Olej olivový |
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
Chřest na grilu s pikantním dipem | |
455 g | Chřest zelený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 133,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hořčičné semínko, Med včelí, Ocet vinný červený, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Chřest zelený, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest na grilu s pikantním dipem postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na gril. Horní část chřestu odřízneme. Vymažeme zapékací mísu 15 ml olivovým olejem a dáme do ní chřest. Zakápneme olejem i chřest a pečeme do měkka 10-15minut. |
2 | Na dip rozpustíme v hrnečku lžíci másla. Přidáme ořechy a restujeme dokud nebudou lehce nahnědlé, přibližně 2 minuty. Dáme pozor, abychom ořechy nepřipálili. Dáme stranou. |
3 | Mezitím smícháme všechny zbývající přísady (včetně zbylého másla z dipu) a vložíme do mixéru. Potom přidáme opražené vlašské ořechy. Mixujeme do hladkého pyré. Pokud bychom chtěli dip řidší, přidáme lžíci nebo dvě vody, dle přání. |
4 | Polijeme chřest dipem nebo dip dáme zvlášť do mističky. |
Poznámka
Dle požadované konzistence přidáváme do dipu vodu.