Jednoduchý recept

Chřest na grilu s pikantním dipem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 22493
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

DIP
1 kávová lžička Hořčičné semínko
21 g Máslo čerstvé
60 g Med včelí
60 ml Ocet vinný červený
30 ml Olej olivový
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
60 ml Voda pitná
Chřest na grilu s pikantním dipem
455 g Chřest zelený
1 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
6% Sacharidy 21 g
41% Tuky 30 g
3% Sodík 61 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chřest na grilu s pikantním dipem postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na gril. Horní část chřestu odřízneme. Vymažeme zapékací mísu 15 ml olivovým olejem a dáme do ní chřest. Zakápneme olejem i chřest a pečeme do měkka 10-15minut.

2

Na dip rozpustíme v hrnečku lžíci másla. Přidáme ořechy a restujeme dokud nebudou lehce nahnědlé, přibližně 2 minuty. Dáme pozor, abychom ořechy nepřipálili. Dáme stranou.

3

Mezitím smícháme všechny zbývající přísady (včetně zbylého másla z dipu) a vložíme do mixéru. Potom přidáme opražené vlašské ořechy. Mixujeme do hladkého pyré. Pokud bychom chtěli dip řidší, přidáme lžíci nebo dvě vody, dle přání.

4

Polijeme chřest dipem nebo dip dáme zvlášť do mističky.

Poznámka

Dle požadované konzistence přidáváme do dipu vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept