Jednoduchý recept

Středomořský bochník

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 22500
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 balení Droždí sušené
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
2 kávová lžička Oregano sušené
150 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Feta
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 474kJ
16% Sacharidy 56 g
14% Tuky 10 g
20% Sodík 401 mg
15% Bílkoviny 9 g

Středomořský bochník postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, droždí, koriandr, oregano a sůl. Uprostřed utvoříme důlek, do kterého pomalu nalijeme olivový olej a většinu vody. Zpracujeme v hladké těsto. Podle potřeby přidáváme vodu.

2

Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a hněteme alespoň 10 minut. Postupně do těsta zapracováváme nakrájená rajčata, na kostky pokrájený sýr feta a na plátky rozkrájené černé olivy bez pecek.

3

Z těsta vytvoříme kouli, kterou vložíme do mísy vytřené olejem a obrátíme ji. Mísu s těstem přikryjeme a necháme kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4

Vykynuté těsto vyklopíme na mírně pomoučněný vál, důkladně prohněteme a opět vytvoříme kouli. Položíme na pomoučněný pečící plech, přikryjeme utěrkou a opět necháme kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

5

Po vykynutí posypeme bochník moukou, uděláme do něj tři mělké zářezy a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 20 minut.

6

Dobře upečený chléb zní po zaťukání na spodní stranu dutě. Dobře uzavřený vydrží 3 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept