Jednoduchý recept

Švestkový závin

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22501

Ingredience

5 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
3 ks Cukr vanilka
500 g Listové těsto
0,5 dl Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Skořice mletá
6 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vejce slepičí
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 626kJ
14% Sacharidy 49 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 46 mg
8% Bílkoviny 5 g

Švestkový závin postup přípravy receptu:

1

Omyté švestky přepůlíme a vypeckujeme, dáme do mísy a prosypeme cukrem.

2

Listové těsto si rozdělíme na 4 díly a na vále všechny díly vyválíme na tenké stejné pláty. Každý pomažeme rozpuštěným máslem, dva pláty položíme na sebe, vrchní stranu plátu posypeme strouhankou a do 1/3 těsta poskládáme 1/2 švestek s cukrem, posypeme skořicí a oba pláty naráz se švestkami zavineme. Závin opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem a takto si uděláme i druhý závin, který položíme vedle prvního.

3

Povrch závinů potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C, po 10 minutách teplotu zmírníme a pečeme dozlatova přibližně 15-20 minut.

4

Švestkový závin necháme vychladnout a pak je posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept