Jednoduchý recept

Sezamové tyčky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Sezamové tyčky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 22502
Kategorie: Přílohy

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
230 g Mouka žitná celozrnná
1 polévková lžíce Olej stolní
1 hrst Sezam - semena
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
450 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 050kJ
24% Sacharidy 85 g
14% Tuky 10 g
21% Sodík 415 mg
34% Bílkoviny 19 g

Sezamové tyčky postup přípravy receptu:

1

Dáme do mísy hladkou i celozrnnou mouku, droždí, sůl a cukr. Promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme olivový olej a většinu vody. Vše vypracujeme na hladké těsto, podle potřeby můžeme přidat vodu.

2

Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a 10 minut důkladně hněteme. Poté z něj vytvarujeme kouli, vložíme ji do mísy vytřené olejem a obrátíme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto vykynout. Kyne tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

3

Pečící plech pokryjeme papírem na pečení.

4

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a mírně je prohněteme. Propracované těsto rozdělíme na poloviny, z každé poloviny vytvoříme váleček o délce asi 40 cm. Ten pak rozkrájíme na 16 stejných kousků. Těsto, se kterým zrovna nepracujeme, máme přikryté vlhkou utěrkou.

5

Na mírně pomoučněném válu utvoříme ze všech připravených kousků těsta válečky dlouhé asi 25 cm. Opatrně je pak přeneseme na pečící papír. Připravené tyčinky přikryjeme a necháme 10 minut kynout. Poté je potřeme mírně našlehaným bílkem a posypeme sezamem.

6

Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 10 minut. Poté tyčinky ještě jednou potřeme bílkem a pečeme dalších 5 minut dozlatova.

Poznámka

Z tohoto množství těsta upečeme přibližně 32 tyček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept