Jednoduchý recept

Chléb focaccia s bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 22505

Ingredience

4 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Polenta
1,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Sůl mořská
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 425kJ
17% Sacharidy 63 g
7% Tuky 5 g
17% Sodík 342 mg
17% Bílkoviny 10 g

Chléb focaccia s bylinkami postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, droždí, cukr a sůl a uděláme uprostřed důlek. Pomalu vmícháme 2 lžíce olivového oleje a většinu množství vody. Zpracujeme v hladké těsto. Podle potřeby můžeme přidat vodu.

2

Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a důkladně prohněteme. Vložíme těsto zpět do mísy a vmícháme nadrobno nakrájené čerstvé bylinky podle vlastního výběru. Poté opět vyklopíme na vál a důkladně prohněteme.

3

Mísu vypláchneme a vytřeme olivovým olejem. Z těsta vyrobíme kouli, kterou vložíme do omaštěné mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout tak dlouho, dokud nebude mít dvojnásobný objem.

4

Pečící plech posypeme polentou neboli kukuřičnou krupicí. Těsto vyklopíme na vál a opět prohněteme. Přiklopíme mísou a necháme dalších 10 minut kynout.

5

Z vykynutého těsta vytvarujeme kruh o průměru 25 cm a tlošťce 1 cm. Přeneseme na plech a opět necháme kynout, tentokrát 15 minut.

6

Prstem namočeným v oleji vytvoříme v těstě důlky, pokapeme jej zbývajícím olivovým olejem a zlehka posypeme hrubou mořskou solí.

7

Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 15 minut, dokud bochník nezezlátne. Chléb musí po zaťukání na spodní stranu znít dutě. Po upečení necháme důkladně vychladnout na drátěné podložce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept