Čočkový salát s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočkový salát s lososem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22506 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 g | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
6 ml | Citronová šťáva |
1 g | Hořčice |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 g | Petržel - nať |
Čočkový salát s lososem | |
5 ks | Cibulka jarní |
2 ml | Citronová šťáva |
175 g | Čočka jedlá |
1 g | Kopr čerstvý |
500 g | Losos - filety |
4 ks | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
10 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Čočka jedlá, Kopr čerstvý, Losos - filety, Paprika červená, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočkový salát s lososem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme lososí filé. Pokud máme, můžeme použít kousky od ocasu. Na předem máslem vymazaný obdélník alobalu položíme naporcovaného lososa. Okraje alobalu zvedneme tak, aby vznikla vanička. Lososa v alobalu pokapeme vínem a zabalíme do alobalu. Takto připraveného lososa pečeme na 200 stupňů celsia 25 minut. |
2 | Upečeného lososa vyjmeme z trouby a necháme zchladit. Vychladlého lososa natrháme na malé kousky a zatím odložíme. |
3 | Nyní se pustíme do přípravy grilovaných paprik. Papriky rozpůlíme a očistíme. Každou polovinu promáčkneme a položíme na plech. Takto připravené papriky vložíme do trouby. Papriky v troubě grilujeme slupkou vzhůru. Jakmile slupky paprik zhnědnou, plech z trouby vyndáme. Ještě teplé papriky vložíme do mikrotenového sáčku. Po pěti minutách papriky ze sáčku vyndáme a odstraníme z nich slupku. Zchladné papriky nakrájíme na nudličky. Štávu, která vyteče z paprik nevyléváme. |
4 | Čočku zalijeme dostatkem vody a necháme vařit 20 minut. Jakmile je čočka měkká, přebytečnou vodu vylejeme. Hotovou čočku promícháme s kousky grilované papriky, nasekaným koprem a třemi čtvrtinami najemno nasekané jarní cibulky. Vše promícháme a opepříme. Do směsi čočky, paprik, kopru a cibulky ještě lehce vmícháme lososa a zálivku, kterou jsme připravili vyšleháním oleje s utřeným česnekem, najemno nasekané petrželky, dijonské hořčice, nasekané chilli papričky a šťávy z citronu. |
5 | Celý salát nakonec pokapeme citronovu šťávou, a ozdobíme zbytkem jarní cibulky. |