Sezamové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sezamové špízy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22510 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 g | Česnek |
1 ml | Citronová šťáva |
2 ml | Olej sezamový |
5 ml | Olej slunečnicový |
15 g | Sezam - semena |
Příloha | |
1 ks | Citrony |
1 ks | Pažitka |
1 ks | Roketa |
Sezamové špízy | |
375 g | Cuketa |
750 g | Losos - filety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 996,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Citrony, Pažitka, Cuketa, Losos - filety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sezamové špízy postup přípravy receptu:
1 | Slunečnicový a sezamový olej vymícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, utřeným česnekem, sezamovými semínky a pepřem. |
2 | Do marinády přidáme nakrájeného lososa a cuketu na kousky. Marinádu, cuketu a lososa dobře promícháme a nacháme 30 minut uležet. |
3 | Nyní si připravíme špejle. Na jedné straně špejle seřízneme do špičky. |
4 | Na připravené špejle napichujeme namarinovaného lososa a cuketu. Lososa a cuketu napichujeme tak, aby se losos s cuketou prosřídali. |
5 | Hotové špízy položíme na plech. Plech se špízy vložíme do vyhřátého grylu a grilujeme 10 minut. Během grilování špízy otáčíme a mažeme zbylou marinádou. |
6 | Ugrilované špízy hned podáváme. Zdobíme roketou, pažitkou a čtvrtkami citrónu. |