Recept

Gurabie - koláčky s mandlí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22511

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
80 g Mandle
200 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 713kJ
14% Sacharidy 49 g
29% Tuky 22 g
0% Sodík 8 mg
12% Bílkoviny 7 g

Gurabie - koláčky s mandlí postup přípravy receptu:

1

V míse si utřeme měkké máslo, přidáme tekutý med, sůl, vajíčko, mouku a přilijeme trošku vody (0,5 -1 dl), abychom mohli lépe těsto vymíchat.

2

Na pomoučněném vále pak těsto dobře prohněteme a rozválíme válečkem do 1,5 cm výšky. Kulatým vykrajovátkem vykrojíme koláčky, které si dáme na plech vyložený pečícím papírem, do každého koláčku si prstem uděláme důlek a vložíme do něj spařenou, oloupanou celou mandli.

3

Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Pečeme přibližně 10 - 15 minut.

4

Vychladlé koláčky si odložíme do papírové krabice uležet alespoň na 3 dny.

5

Před podáváním je po okrajích lehce pocukrujeme práškovým cukrem, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept