Gurabie - koláčky s mandlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gurabie - koláčky s mandlí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22511 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
200 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 70,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gurabie - koláčky s mandlí postup přípravy receptu:
1 | V míse si utřeme měkké máslo, přidáme tekutý med, sůl, vajíčko, mouku a přilijeme trošku vody (0,5 -1 dl), abychom mohli lépe těsto vymíchat. |
2 | Na pomoučněném vále pak těsto dobře prohněteme a rozválíme válečkem do 1,5 cm výšky. Kulatým vykrajovátkem vykrojíme koláčky, které si dáme na plech vyložený pečícím papírem, do každého koláčku si prstem uděláme důlek a vložíme do něj spařenou, oloupanou celou mandli. |
3 | Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova. Pečeme přibližně 10 - 15 minut. |
4 | Vychladlé koláčky si odložíme do papírové krabice uležet alespoň na 3 dny. |
5 | Před podáváním je po okrajích lehce pocukrujeme práškovým cukrem, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem. |