Jednoduchý recept

Vévodská vejce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22512
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 ml Bešamel
200 g Chléb pšeničný (bílý)
30 g Chřest zelený
30 g Lanýž
50 g Máslo čerstvé
150 g Rak říční
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Ementál (Primátor)
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 596kJ
6% Sacharidy 22 g
32% Tuky 24 g
30% Sodík 606 mg
35% Bílkoviny 20 g

Vévodská vejce postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme na hniličku. Bešamel smícháme se smetanou, plátky chleba opečeme na másle, sýr nastrouháme.

2

Račí ocásky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme a necháme okapat.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme chřest a lanýže, které jsme pokrájeli na proužky. Minutu orestujeme.

4

Vařená vejce oloupeme, položíme na plátky osmaženého chleba a vložíme do zapékací misky. Mezi každé vajíčko položíme račí ocásek a na každé vejce plátek lanýže. Celé to polijeme bešamelem se smetanou, zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

5

Hotový pokrm ozdobíme proužky restovaného chřestu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept