Recept

Zapečená vejce á la Mornay

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 22515
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 ml Bešamel
240 g Chléb pšeničný (bílý)
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Ementál (Primátor)
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
7% Sacharidy 26 g
28% Tuky 21 g
33% Sodík 660 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapečená vejce á la Mornay postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme.

2

Pekáček vymažeme máslem, na dno nalijeme tenkou vrstvu bešamelu, na něj položíme vejce vedle sebe a zasypeme strouhaným sýrem. Vejce zalijeme bešamelem, osolíme a znovu posypeme strouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut.

3

Podáváme s opečeným bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept