Vejce s morkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s morkem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22516 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
240 g | Chléb pšeničný (bílý) |
50 g | Morek |
250 ml | Omáčka rajčatová |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 108kJ
6% Sacharidy 23 g
19% Tuky 14 g
29% Sodík 572 mg
20% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 255,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Morek, Omáčka rajčatová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vejce s morkem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na hniličku, oloupeme a upravíme na servírovací talíř. Zalijeme teplou rajčatovou omáčkou a na povrch položíme na kolečka nakrájený vařený morek. |
2 | Podáváme s opečeným bílým chlebem. |