Těstovinový salát z lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát z lososa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22517 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 g | Cibule |
2 ml | Citronová šťáva |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g | Losos ve vlastní šťávě |
3 ml | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Pesto |
1 g | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
325 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 373,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Losos ve vlastní šťávě, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát z lososa postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny dle návodu na obalu uvaříme. Tři minuty před dovařením těstovin přidáme do vody sterilovaný hrášek. Jakmile těstoviny i hrášek změknou, přes síto přecedíme a vše vsypeme zpět do hrnce. |
2 | Na oleji dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Než cibulka zhnědne, lososa vyjmeme z nálevu. Případné zbytky kostí a kůže odstraníme. Čisté maso následně natrháme na menší kousky. |
3 | K ještě teplým těstovinám a hrášku přimícháme dozlatova upečenou cibulku, pesto, citronovou šťávu, nastrouhaný parmezán a lososa. |
4 | Podáváme teplé a zdobíme strouhaným parmezánem. |