Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22519

Ingredience

2 g Cibule
500 g Losos - filety
50 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
175 g Rýže loupaná
150 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 566kJ
11% Sacharidy 39 g
39% Tuky 29 g
10% Sodík 207 mg
82% Bílkoviny 46 g

Smetanové rizoto postup přípravy receptu:

1

V páře uvaříme lososa. Lososa necháme zchladit a následně z něj odstraníme kosti a kůži. Vykoštěného lososa natrháme na menší kousky.

2

Na másle opečeme cibuli. Do másla s cibulí vmícháme uvařenou rýži. Celou směs osolíme a opepříme. Nyní můžeme sundat z plotýnky.

3

K rýži, másle a cibuli přimícháme petržel a lososa. Vše zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou a promícháme.

4

Celou směs přendáme do zapékací misky. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů Celsia 30 minut. Jakmile ztuhne vajíčko, rizoto je hotové.

5

Rizoto servírujeme na talíře a zdobíme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept