Vejce vařená v páře se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce vařená v páře se smetanou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22528 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
360 g | Rohlíky bílé |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 262,7mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce vařená v páře se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si 6 kalíšků a větší hrnec s poklicí. Do každého kalíšku dáme lžičku másla, rozklepneme vejce, špetku soli a lžíci horké smetany. Kalíšky narovnáme do většího hrnce s trochou vody, přiklopíme poklicí a vaříme ve vodní lázni asi 12 minut. |
2 | Podáváme jako předkrm s bílým pečivem. |