Vajíčka Rosemonde - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka Rosemonde
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22531 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
120 ml | Bešamel |
360 g | Chléb pšeničný (bílý) |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 272,3mg |
Draslík | 187,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčka Rosemonde postup přípravy receptu:
1 | Připravíme 6 kalíšků. Každý vymažeme máslem, vlijeme lžičku bešamelové omáčky, na ni rozklepneme vejce, přidáme špetku soli, lžičku strouhaného parmezánu, povrch zalijeme bešamelem, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Kalíšky dáme na vyšší plech s vodou a pečeme v předehřáté troubě 5 minut. |
2 | Podáváme jako předkrm s bílým chlebem. |