Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 22532
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
360 g Chléb pšeničný (bílý)
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
25 g Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 273kJ
9% Sacharidy 34 g
18% Tuky 13 g
31% Sodík 624 mg
22% Bílkoviny 13 g

Vajíčka s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Posekáme na malé kousky, vložíme do hrnce, ve kterém jsme rozpustili máslo. Osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou 15 minut.

2

Do každého kalíšku vlijeme lžíci rajské omáčky, kterou jsme si uvařili, na ni rozklepneme vejce, přidáme špetku soli, špetku pepře a kalíšky vyrovnáme do kastrolu s vodou. Přiklopíme a vaříme ve vodní lázni 10 minut.

3

Podáváme jako předkrm s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept