Jednoduchý recept

Litá vejce Cecília

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22534
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
60 ml Smetana 16% (pochoutková)
6 ks Vejce slepičí
25 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 593kJ
0% Sacharidy 1 g
15% Tuky 12 g
5% Sodík 94 mg
14% Bílkoviny 8 g

Litá vejce Cecília postup přípravy receptu:

1

Formičky vymažeme máslem, do každé vlijeme lžíci smetany, kterou jsme ochutili několika lžícemi drůbežího vývaru, na ni rozklepneme vejce a formičky vložíme do hrnce s vodou. Vaříme ve vodní lázni jen 3 minuty, aby vejce příliš neztuhlo.

2

Vejce vyklopíme, čímž obsah vlastně vylijeme na malý talířek a podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept