Jednoduchý recept

Mlinci z pohanky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22535

Ingredience

500 g Mouka pohanková
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 848kJ
26% Sacharidy 94 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 196 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mlinci z pohanky postup přípravy receptu:

1

Na vál nasypeme pohankovou mouku smíchanou se solí, uděláme do ní důlek, do kterého přilijeme po částech vodu a pomocí vidličky zapracujeme v těsto. Následně těsto dobře vyhněteme rukama. Mělo by být dostatečně tuhé.

2

Vyválíme z něj 4 tenké pláty 1-2 mm silné a nasucho je upečeme v předehřáté troubě při 220 °C do zlatohněda.

3

Upečené mlince pokropíme pár kapkami vody, aby nám změkly.

4

Podáváme je jako přílohu k pečenému masu. Každý si mlinci namáčí do výpeku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept