Mlinci z pohanky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mlinci z pohanky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22535 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Mouka pohanková |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pohanková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mlinci z pohanky postup přípravy receptu:
1 | Na vál nasypeme pohankovou mouku smíchanou se solí, uděláme do ní důlek, do kterého přilijeme po částech vodu a pomocí vidličky zapracujeme v těsto. Následně těsto dobře vyhněteme rukama. Mělo by být dostatečně tuhé. |
2 | Vyválíme z něj 4 tenké pláty 1-2 mm silné a nasucho je upečeme v předehřáté troubě při 220 °C do zlatohněda. |
3 | Upečené mlince pokropíme pár kapkami vody, aby nám změkly. |
4 | Podáváme je jako přílohu k pečenému masu. Každý si mlinci namáčí do výpeku. |